Sült hal bormártásban hozzávalók:

75 dkg tengeri halfilé

1,5 teáskanál só

1 evőkanál kukoricaliszt

2 tojásfehérje

3 dl olaj

2-3 evőkanál szárított fafülegomba, feláztatva, a tönkjétől megfosztva

2 gerezd fokhagyma, zúzva

Mártás

2 szelet friss gyömbérgyökér leve ( vagy egy csipet gyömbérpor)

4 evőkanál fehér bor

4 evőkanál tyúkleves

1 teáskanál cukor

1 evőkanál kukoricaliszt

3 evőkanál vízben oldva

A díszítéshez: karikára vágott zöldhagyma

Sült hal bormártásban elkészítése:

Sózzuk meg az ék (hárömszög) alakúra vágott halszeletkéket és forgassuk kukoricalisztben. A tojásfehérjét keverjük össze 1,5 dl olajjal és mártsuk bele a kukoricalisztes halszeleteket.

Forrósítsuk fel a maradék olajat közepes tüzön és süssük a halszeleteket 2 percig, amíg ropogósak és aranysárgák nem lesznek.

Miután kivettük csorgassuk le és tartsuk melegen.

1 evőkanál olajat hagyjunk a serpenyőben (a többit tegyük félre) és ehhez adjuk hozzá a gombát és az összezúzott fokhagymát, majd pirítsuk néhány másodpercig.

A mártáshoz a gyömbérgyökér levét úgy készítjük el, hogy apróra váguk és fokhagyma préssel kinyomjuk. Keverjük össze a mártást és öntsük a fokhagymás-gombás keverékhez, kavargassuk másfél percig, amíg besűrűsödik.

Ekkor tegyük vissza egyenként a halszeleteket és mikor a mártás ismét felforr, húzzuk le a lángot és pároljuk egy percig.

Forrón tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával díszítve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc