Sült hal bormártásban hozzávalók:
75 dkg tengeri halfilé
1,5 teáskanál só
1 evőkanál kukoricaliszt
2 tojásfehérje
3 dl olaj
2-3 evőkanál szárított fafülegomba, feláztatva, a tönkjétől megfosztva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
Mártás
2 szelet friss gyömbérgyökér leve ( vagy egy csipet gyömbérpor)
4 evőkanál fehér bor
4 evőkanál tyúkleves
1 teáskanál cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál vízben oldva
A díszítéshez: karikára vágott zöldhagyma
Sült hal bormártásban elkészítése:
Sózzuk meg az ék (hárömszög) alakúra vágott halszeletkéket és forgassuk kukoricalisztben. A tojásfehérjét keverjük össze 1,5 dl olajjal és mártsuk bele a kukoricalisztes halszeleteket.
Forrósítsuk fel a maradék olajat közepes tüzön és süssük a halszeleteket 2 percig, amíg ropogósak és aranysárgák nem lesznek.
Miután kivettük csorgassuk le és tartsuk melegen.
1 evőkanál olajat hagyjunk a serpenyőben (a többit tegyük félre) és ehhez adjuk hozzá a gombát és az összezúzott fokhagymát, majd pirítsuk néhány másodpercig.
A mártáshoz a gyömbérgyökér levét úgy készítjük el, hogy apróra váguk és fokhagyma préssel kinyomjuk. Keverjük össze a mártást és öntsük a fokhagymás-gombás keverékhez, kavargassuk másfél percig, amíg besűrűsödik.
Ekkor tegyük vissza egyenként a halszeleteket és mikor a mártás ismét felforr, húzzuk le a lángot és pároljuk egy percig.
Forrón tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával díszítve.
0 hozzászólás