Sült hal burgonyával hozzávalók:
75 dkg tengeri hal
1 citrom
2,5 dl zöldséglé
8 burgonya
7 dkg paprikás liszt
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
majoranna
petrezselyemzöld
5 dl tej
1 púpozott evőkanál liszt
só, paprika
2 babérlevél
Sült hal burgonyával elkészítése:
A hámozott burgonyát felkarikázzuk. Kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a szeleteket, ráöntjük a zöldséglevet, fóliával lefedjük és 30 percig sütjük.
Közben a halra csavarjuk a citromlevet, hagyjuk addig érlelődni, amíg a krumpli sül.
A hagymát apróra kockázzuk és aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és kb. 3 percig sütjük.
Ezután hozzáadjuk a gombát, kicsit lepirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, petrezselyemzölddel.
Ezt a keveréket megszórjuk a liszttel és hígítjuk a tejjel.
Állandóan kevergetve felforraljuk.
A halat beleforgatjuk a paprikás lisztbe, rátesszük a burgonyára. Sózzuk, kevés pirospaprikával fűszerezzük, rálocsoljuk a mártást, rátesszük a babérlevelet.
Fólia nélkül 20 percig sütjük.
0 hozzászólás