Sült kacsa párolt káposztán hozzávalók:

egy konyhakész fiatal kacsa

egy fej párolni való káposzta

2 evőkanál zsír

10-12 szem bors

Sült kacsa párolt káposztán elkészítése:

A káposztás kacsa egy szószos étel, míg a kacsasült káposztán köretes sültet jelent. Ez utóbbi esetben a káposzta éppúgy köret, mint pl. a sült burgonya.

Egy fiatal kacsát megtisztítunk, lesózunk. Egészben egy tepsibe tesszük, kevés zsiradékkal és 2-3 evőkanál vízzel. Sütőbe tesszük és a sütés ideje alatt sűrűn öntözzük a saját levével. Közben a nyers, vagy savanyú káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és egy lábasban egy evőkanál zsíron megpároljuk.

Néhány szem borsot szórunk rá. Kevés zöldpaprikát is tehetünk hozzá. Amikor a kacsa már majdnem megsült, kivesszük, a tepsibe tesszük a párolt káposztát, majd rátesszük a sült kacsát.

Ezután az egészet visszatesszük a sütőbe. A kacsa átveszi a káposzta aromáját, a káposzta pedig a kacsa zamatát. Amikor a hús puhára sült, kivesszük a sütőből, darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük, melybe előzőleg kiszedtük a párolt káposztát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc