Sült libacomb párolt káposztával hozzávalók:

4 libacomb

3 evőkanál cukor

1,2 kg fejes káposzta

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

60 dkg alma

7-8 frissen reszelt torma

Sült libacomb párolt káposztával elkészítése:

A libacombokat besózzuk, majd a csont végén a húst körbevágjuk, így szépen lefő majd a csontról.

Felforrósított lábasba rakjuk, és körülbelül 10 percig körös-körül sütjük, ezalatt a zsírjának java kiolvad.

Lecsöpögtetve félrerakjuk. A zsírjából 3-4 evőkanálnyit hagyunk a lábasban.

A cukrot a visszamaradó zsíron kevergetve karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a legyalult káposztát.

Kissé megsózzuk, megborsozzuk, ráöntünk 4 dl vizet.

Amikor forr, egyenletesen tepsibe halmozzuk, a combokat ráfektetjük.

Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal forgatjuk.

Ha puha, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzáadjuk, s még 20-25 percig sütjük.

A sült libacombot tormával meghintve tálaljuk. Köretként kínálhatunk mellé sült burgonyát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc