Sült libacomb párolt káposztával hozzávalók:
4 libacomb
só
3 evőkanál cukor
1,2 kg fejes káposzta
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
60 dkg alma
7-8 frissen reszelt torma
Sült libacomb párolt káposztával elkészítése:
A libacombokat besózzuk, majd a csont végén a húst körbevágjuk, így szépen lefő majd a csontról.
Felforrósított lábasba rakjuk, és körülbelül 10 percig körös-körül sütjük, ezalatt a zsírjának java kiolvad.
Lecsöpögtetve félrerakjuk. A zsírjából 3-4 evőkanálnyit hagyunk a lábasban.
A cukrot a visszamaradó zsíron kevergetve karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a legyalult káposztát.
Kissé megsózzuk, megborsozzuk, ráöntünk 4 dl vizet.
Amikor forr, egyenletesen tepsibe halmozzuk, a combokat ráfektetjük.
Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal forgatjuk.
Ha puha, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzáadjuk, s még 20-25 percig sütjük.
A sült libacombot tormával meghintve tálaljuk. Köretként kínálhatunk mellé sült burgonyát.
0 hozzászólás