Sült padlizsán piros pestoval hozzávalók:

2 nagyobb, vagy 3 kisebb padlizsán (bio)

20 dkg sűrített paradicsom velő (bio)

friss bazsalikom (bio)

2-3 evőkanál olivaolaj (extra szűz)

csipet cukor (bio nád, vagy sztívia)

csipet só (himalája)

Sült padlizsán piros pestoval elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, alját és tetejét levágjuk és 1-1,5 cm-es karikákra szeljük.
Minden karika mindkét oldalát enyhén megsózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
Összekeverjük a paradicsomot az apróra szelt bazsalikommal, a csipet sóval és cukorral.
A paradicsomos masszát simára keverjük az olajjal.

A padlizsánról felitatjuk papírtörlővel a kieresztett levet (ekkorra megszűnik az enyves érzet is).
Szétosztjuk a padlizsánokon a pestot és elkenjük a tetején.
4-es fokozaton (180 fok) sütjük, amíg a padlizsán megpuhul

Tálalhatjuk fetasajttal, olajbogyóval, reszelt sajttal meghintve. Tökéletes előétel vagy egytálétel vegetáriánusoknak is.
Késhegy próbával, vagy a padlizsánt oldalról megnyomva állapítható meg, hogy megsült-e
Zöld pestoval is nagyon finom.
Reszelt fokhagymát és tört borsot is lehet a paradicsomba tenni.
A paradicsomvelő sűrűségétől függ, hogy mennyi olaj szükséges (ne legyen száraz, mert hamarabb megég, mint megsül a padlizsán)

A piros pestos zöld padlizsán receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc