Sült padlizsán piros pestoval hozzávalók:
2 nagyobb, vagy 3 kisebb padlizsán (bio)
20 dkg sűrített paradicsom velő (bio)
friss bazsalikom (bio)
2-3 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
csipet cukor (bio nád, vagy sztívia)
csipet só (himalája)
Sült padlizsán piros pestoval elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, alját és tetejét levágjuk és 1-1,5 cm-es karikákra szeljük.
Minden karika mindkét oldalát enyhén megsózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
Összekeverjük a paradicsomot az apróra szelt bazsalikommal, a csipet sóval és cukorral.
A paradicsomos masszát simára keverjük az olajjal.
A padlizsánról felitatjuk papírtörlővel a kieresztett levet (ekkorra megszűnik az enyves érzet is).
Szétosztjuk a padlizsánokon a pestot és elkenjük a tetején.
4-es fokozaton (180 fok) sütjük, amíg a padlizsán megpuhul
Tálalhatjuk fetasajttal, olajbogyóval, reszelt sajttal meghintve. Tökéletes előétel vagy egytálétel vegetáriánusoknak is.
Késhegy próbával, vagy a padlizsánt oldalról megnyomva állapítható meg, hogy megsült-e
Zöld pestoval is nagyon finom.
Reszelt fokhagymát és tört borsot is lehet a paradicsomba tenni.
A paradicsomvelő sűrűségétől függ, hogy mennyi olaj szükséges (ne legyen száraz, mert hamarabb megég, mint megsül a padlizsán)
A piros pestos zöld padlizsán receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás