Sült paradicsomos krémleves hozzávalók:
8 félbe vágott paradicsom
2 paprika (meghámozva és felvágva)
1 közepes hagyma (meghámozva és felvágva)
8 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1,5 l zöldség leves (vagy csirke)
150-180 g paradicsompüré
száraz vagy friss kakukkfű
só, bors ízlés szerint
Sült paradicsomos krémleves elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200○C fokra. A paradicsomot, paprikát és hagymát egy tálcára helyezzük a hártyával felfele.
Összekeverjük az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, kakukkfüvet, a balzsamecetet, 2 evőkanál olívaolajjal, majd gyengéden a zöldségekre öntjük.
A tálcát a sütőbe helyezzük 45-50 percre.
Amikor a zöldségek készen vannak, egy tálban megmelegítjük a 2 evőkanál paradicsompürét. Hozzáadjuk a kész zöldségeket a levével együtt, amit közben eresztett, és nagyon jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a zöldség levest és még hagyjuk 5-10 percet. Miután felforrt összemixereljük és az egész egy csodálatos krémmé változik amihez lehetőleg friss bazsalikomot adunk.
A receptet Guvi ajánlotta.
0 hozzászólás