Sült paradicsomos krémleves hozzávalók:

8 félbe vágott paradicsom

2 paprika (meghámozva és felvágva)

1 közepes hagyma (meghámozva és felvágva)

8 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

1,5 l zöldség leves (vagy csirke)

150-180 g paradicsompüré

száraz vagy friss kakukkfű

só, bors ízlés szerint

Sült paradicsomos krémleves elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200○C fokra. A paradicsomot, paprikát és hagymát egy tálcára helyezzük a hártyával felfele.

Összekeverjük az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, kakukkfüvet, a balzsamecetet, 2 evőkanál olívaolajjal, majd gyengéden a zöldségekre öntjük.

A tálcát a sütőbe helyezzük 45-50 percre.

Amikor a zöldségek készen vannak, egy tálban megmelegítjük a 2 evőkanál paradicsompürét. Hozzáadjuk a kész zöldségeket a levével együtt, amit közben eresztett, és nagyon jól összekeverjük.

Hozzáadjuk a zöldség levest és még hagyjuk 5-10 percet. Miután felforrt összemixereljük és az egész egy csodálatos krémmé változik amihez lehetőleg friss bazsalikomot adunk.

A receptet Guvi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc