Sült rizs csirkével és sonkával hozzávalók:
4 személyre
25 dkg konyhakész rizs
40 dkg csirkemellfilé
10 dkg főtt sonka
1 piros húsú paprika
20 dkg póréhagyma
25 dkg csiperkegomba
2 evőkanál olaj
kevés cseresznyepaprika-krém
2 evőkanál szójaszósz
curry
só, fehér bors
Sült rizs csirkével és sonkával elkészítése:
A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk.
A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük.
Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk.Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst, és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük.
Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.
0 hozzászólás