Sült rombuszhal fokhagymával hozzávalók:
rombuszhal
fokhagyma
citrom
vaj
zöldfűszer
Sült rombuszhal fokhagymával elkészítése:
Két nagy rombuszhalat megmosunk és megtörlünk, meglocsoljuk egy kanál citromlével. Öt percig hagyjuk pácolódni.
Megszórjuk sóval, borssal és lisztbe forgatjuk.
Megpucolunk 5 cikk fokhagymát és mepirítjuk 2 kanál vajban.
Kivesszük és melegen tartjuk.
A rombuszhalakat is mindkét oldalukon megsütjük 4-5 percig, majd lefödjük és melegen tartjuk. Hozzáadjuk a 2 kanálnyi vegyes zöldfűszert.
Ráöntünk 4 kanál hallevest, főni tesszük, sózzuk, borsozzuk.
A rombuszhalakat szósszal, fokhagymával és héjában főtt friss krumplival tálaljuk.
0 hozzászólás