Sült sertéshús tepsis burgonyával hozzávalók:
Sült burgonya (4 személyre)
6-7 burgonya
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál petrezselyem
csipetnyi kakukkfű
2 evőkanál olaj
só
bors
Sertéshús
1/2 kg sertéshús, vékony darabokra vágva
1/2 teáskanál gyömbér
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 evőkanál szójaszósz
1 maroknyi babcsíra
2 tojás
só, bors
Sült sertéshús tepsis burgonyával elkészítése:
Hámozd meg a burgonyát, és vágd megfelelő darabokra. Keverd össze az olajat a fűszerekkel, majd öntsd a burgonyára. Süsd meg sütőben 40-45 perc alatt. Az első 15 perc után fordítsd meg.
Süsd meg a húst wokban. Add hozzá a babcsírát és a szójaszószt. Süsd együtt pár percig, majd add hozzá a fűszereket és a tojásokat. Addig kevergesd, amíg a tojás kész nem lesz.
Salátával tálald, amelyet a következőkből készíts: saláta, paradicsom, póréhagyma, szeletelt sárgarépa, avokádó, fenyőmag. Öntetnek használj olívaolajat és balzsamecetet. Jó étvágyat!
A receptet pansy ajánlotta.
0 hozzászólás