Sült sertéstarja hozzávalók:

1 db sertéstarja (kb. 2 kg)

3-4 szem szegfűbors

1 gerezd fokhagyma

1/2 teáskanál pirospaprika

néhány szem koriander

só, kevés zsír

Sült sertéstarja elkészítése:

A sertéshúst (anélkül, hogy megmosnánk) megtörüljük egy nedves kendővel, megsózzuk, beledörzsöljük a fokhagymát és a többi fűszert. Egy tálba tesszük, és 3-4 órát állni hagyjuk. Megszórjuk pirospaprikával és kizsírozott tepsibe helyezzük.

Nagy lángon, 30 percre betesszük a sütőbe, aztán közepesre vesszük a lángot, hagyjuk még egy órát. Sütés közben megöntözzük azzal a zsírral, amit enged.

Felszeleteljük, egy tányérra tesszük a zsírt amiben sült átszűrjük és ráöntjük.

Sültburgonyával, salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is tálalhatjuk, vékony szeletekre vágva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc