Sült tarjarolád hozzávalók:

tarja

mustár

pirosarany

só, bors, vegeta

fokhagymakrém

szeletelt baconszalonna

alma

burgonya

Sült tarjarolád elkészítése:

Szép sovány tarjaszeleteket kiklopfolunk, megkenjük mustárral, fokhagymakrémmel, csemege pirosarannyal, meghintjük kevés borssal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a szeletek közepére teszünk 1-2 vékony gerezd hámozott almát, a húst feltekerjük és mindegyiket 1-1 szelet baconszalonnába göngyöljük. A tekercseket kivajazott tepsibe tesszük.

Kisebb burgonyákat meghámozunk, tetejüket pogácsaszerűen bevagdaljuk, vegetával fűszerezzük, és a húsok mellé rakjuk.

Az egészet alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük – kb 50 perc, majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítjuk.

A sült tarjarolád egyszerű és finom, de tetszés szerint lehet tovább bonyolítani töltelékekkel és formával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc