Sült tofu hozzávalók:

30 dkg tofu (még jobb a füstölt ízű)

1,5 dkg szárított illatos gomba (Shiitake)

2 dkg friss gyömbér

1 fej vöröshagyma

2 ek olívaolaj

1 ek szójaszósz

csipet cukor

bors, só

vegeta

Sült tofu elkészítése:

Az illatos gombát 2 dl vízbe beáztatjuk kb. fél órára.A tofut kb. 1,5 x 1,5cm-es kockákra vágva olajban aranybarnára sütjük.

A tofut az olajból kiszedjük és a maradék olajban először a karikára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután a csíkokra vágott illatos gombát és az apróra vágott gyömbért is hozzátesszük, majd fűszerezzük a szójaszósszal, borssal, vegetával illetve a csipetnyi cukorral. 5 percig tovább sütjük közepes hőfokon.

Visszatesszük a sült tofut és a gomba áztató vizét aláöntjük. Fedő alatt még kb. 10 percig pároljuk.

A fedőt levéve folyamatos keverés mellett tovább melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.

Önálló fogásnak is alkalmas vegetáriánus ételként, de köretnek sülthúsokhoz is jól illik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc