Sült tofu hozzávalók:
30 dkg tofu (még jobb a füstölt ízű)
1,5 dkg szárított illatos gomba (Shiitake)
2 dkg friss gyömbér
1 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 ek szójaszósz
csipet cukor
bors, só
vegeta
Sült tofu elkészítése:
Az illatos gombát 2 dl vízbe beáztatjuk kb. fél órára.A tofut kb. 1,5 x 1,5cm-es kockákra vágva olajban aranybarnára sütjük.
A tofut az olajból kiszedjük és a maradék olajban először a karikára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután a csíkokra vágott illatos gombát és az apróra vágott gyömbért is hozzátesszük, majd fűszerezzük a szójaszósszal, borssal, vegetával illetve a csipetnyi cukorral. 5 percig tovább sütjük közepes hőfokon.
Visszatesszük a sült tofut és a gomba áztató vizét aláöntjük. Fedő alatt még kb. 10 percig pároljuk.
A fedőt levéve folyamatos keverés mellett tovább melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
Önálló fogásnak is alkalmas vegetáriánus ételként, de köretnek sülthúsokhoz is jól illik.
0 hozzászólás