Sült zsemlegombóc hozzávalók:
1 személyre:
1-1,5 db zsemle
1 db tojás
késhegynyi őrölt feketebors
kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél
só ízlés szerint
kb. 0,5-1 dl tej
olaj vagy zsír a sütéshez
Sült zsemlegombóc elkészítése:
A zsemléket mokkacukor kockányi darabokra vágjuk, tálba tesszük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot és petrezselyemzöldet.
Elkeverjük, majd fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a zsemle átnedvesedjen, de ne ázzon el. Ízlés szerint sózzuk.
Felhevített bő olajba evokanállal halmokat rakunk, megforgatva piros-barnára sütjük.
Papírra szedve lecsepegtetjük.
Vadhúsokból készült és egyéb pörkölekhez igen jó körítés.
0 hozzászólás