Sült zsemlegombóc hozzávalók:

1 személyre:

1-1,5 db zsemle

1 db tojás

késhegynyi őrölt feketebors

kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél

só ízlés szerint

kb. 0,5-1 dl tej

olaj vagy zsír a sütéshez

Sült zsemlegombóc elkészítése:

A zsemléket mokkacukor kockányi darabokra vágjuk, tálba tesszük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot és petrezselyemzöldet.

Elkeverjük, majd fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a zsemle átnedvesedjen, de ne ázzon el. Ízlés szerint sózzuk.

Felhevített bő olajba evokanállal halmokat rakunk, megforgatva piros-barnára sütjük.

Papírra szedve lecsepegtetjük.

Vadhúsokból készült és egyéb pörkölekhez igen jó körítés.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc