Sültcsirke mandulával és fenyőmaggal hozzávalók:

2 evőkanál apróra vágott mandula

2 evőkanál apróra vágott fenyőmag (dióval lehet helyettesíteni)

1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

3 gerezd reszelt fokhagyma

egy kis sáfrány

1 főtt tojás

Mártás

800 g csirkemell

só, bors

2 evőkanál olívaolaj

1 apróra vágott hagyma

100 g száraz sherry (száraz fehér borral lehet helyettesiteni)

300 ml húsleves

150 g konzerves paradicsom

1 babérlevél

egy csipetnyi fahéj

Sültcsirke mandulával és fenyőmaggal elkészítése:

Először elkészítjük a pikádát. A turmixgépbe tesszük a mandulát, a fenyőmagot, a petrezselymet, a fokhagymát és a sáfrányt. Addig turmixoljuk míg egy masszát nem kapunk. Egy tálban félretesszük.

Idő közben egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. A megmosott és megszárított csirkedarabokat megsózzuk és megborsozzuk. A forró olajba tesszük amíg meg nem pirulnak, majd kivesszük egy tányérra.

Egy tálba teszünk olívaolajat, apróra vágott hagymát és sót, hagyjuk 5 percet majd hozzáadjuk a sherryt. Összekavarjuk majd hozzáadjuk a húslevest, paradicsomot, babérlevelet és a fahéjat. Hagyjuk felforrni.

Azután hozzáadjuk a csirkét a levével együtt amit eresztett. Lefedjük a tálat és lassú tüzön hagyjuk forrni. Majd ismét kiszedjük a csirkét egy tányérra és egy alumínium fóliával lefedjük míg a  mártás kész nem lesz. Miután a mártás forrt körülbelül 3 percet összekeverjük a pikádával és még hagyjuk körülbelül 2 percet amíg besűrűsödik.

Kiszedjük a babérlevelet, a mártást a csirkére öntjük és tálaljuk.

A receptet Guvi javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc