Sündisznó torta hozzávalók:
7 tojásból sütött vizes piskóta
15-18 dkg dióbél
4 dl tej
40 dkg cukor
1 csomag mazsola
1 vaniliás pudingpor
1,5 fiola rumaroma
13 dkg teavaj
Sündisznó torta elkészítése:
A piskótát 4×4 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk 1 egész rumaromával. Rászórunk kb. 6-8 dkg durvára vágott dióbelet és a mazsolát. 4 dl tejjel 15 dkg cukorral a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, még forrón belekeverjük a vajat és a maradék rumaromát.
A krémet még melegen ráöntjük a piskótakockákra és alaposan összekeverjük, majd kb. 15 percig állni hagyjuk. A tésztát egy ovális tálra halmozzuk, sün formára igazgatjuk. Ha túl nehéznek tűnik, vonjuk be tejszínhabbal és formázzuk.
A torta tetejét megtűzdeljük a negyed diógerezdekkel. A maradék cukrot egy evőkanál citromlével világos karamellé olvasztjuk és evőkanállal a süti tetejére csorgatjuk. Mogyoróval is lehet, de dióval szebb.
Ha kibírjuk, hagyjuk állni 2 napig, mert ennyi idő alatt a karamell beszívódik és nem egy kemény kéreg lesz a sütin.
0 hozzászólás