Sündisznó torta hozzávalók:

7 tojásból sütött vizes piskóta

15-18 dkg dióbél

4 dl tej

40 dkg cukor

1 csomag mazsola

1 vaniliás pudingpor

1,5 fiola rumaroma

13 dkg teavaj

Sündisznó torta elkészítése:

A piskótát 4×4 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk 1 egész rumaromával. Rászórunk kb. 6-8 dkg durvára vágott dióbelet és a mazsolát. 4 dl tejjel 15 dkg cukorral a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, még forrón belekeverjük a vajat és a maradék rumaromát.

A krémet még melegen ráöntjük a piskótakockákra és alaposan összekeverjük, majd kb. 15 percig állni hagyjuk. A tésztát egy ovális tálra halmozzuk, sün formára igazgatjuk. Ha túl nehéznek tűnik, vonjuk be tejszínhabbal és formázzuk.

A torta tetejét megtűzdeljük a negyed diógerezdekkel. A maradék cukrot egy evőkanál citromlével világos karamellé olvasztjuk és evőkanállal a süti tetejére csorgatjuk. Mogyoróval is lehet, de dióval szebb.

Ha kibírjuk, hagyjuk állni 2 napig, mert ennyi idő alatt a karamell beszívódik és nem egy kemény kéreg lesz a sütin.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc