Sütőtök krémleves bacon chipssel hozzávalók:

1 db sütőtök (1 kg körüli hosszúkás orange -köznyelven amerikai- tök)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő (sómentes)
8 szelet feketeerdő sonka, vagy bacon
só (természetes, nem finomított)
bors
olívaolaj (extra szűz)

Sütőtök krémleves bacon chipssel elkészítése:

1. a tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük
2. a felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét)
3. amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkockázott tököt és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje
4. ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal
5. főzzük addig, amíg a tök megpuhul
6. botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban)
7. a sonka szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük

Praktikák:
– ha sűrűnek tűnik a leves, főzzük össze még (tisztított) vízzel
– ha nem szeretnénk csak krémlevest, turmixolás előtt vegyünk ki néhány kocka tököt, majd turmixolás után tegyük vissza
– mivel sütni is szoktam belőle, általában 2 db kicsi, eltérő színű tökből készítem (mindkettőnek fele-fele levesbe és sütni)
– vegetáriánus étrendet követők sonka helyett pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalják

 

A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc