Sütőtök leves hozzávalók:

1 db sütőtök

1-2 szál répa

1 nagy fej vöröshagyma

só, bors

cukor

ételizesitő

tej

Sütőtök leves elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.

Hozzátesszük az apróra vágott sütőtököt és répát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.

Sóval, borssal, ételízesitővel ízlés szerint fűszerezzük.

Ha puhára főttek a zöldségek, akkor merőkanállal mixerbe tesszük (a levét nem szükséges, de akár az is felhasználható) és tejjel felöntve összeturmixoljuk.

Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy még surű állagú maradjon.

A végén visszatesszük a tűzre, amíg ismét forrni nem kezd.

Tálalás előtt igény szerint cukor, vagy tejszín adható hozzá.

A sütőtök leves akár édesen, vagy cukor nélkül is, hidegen, melegen egyaránt fogyasztható és nagyon ízletes.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc