Sütőtök pürés kalács hozzávalók:

3 tojás

8 kanál cukor

4 kanál olaj

1 tasak sütőpor

8 kanál liszt

1 csésze sütőtök püré

fahéj

citrom reszelt héja

Sütőtök pürés kalács elkészítése:

A tojásfehérjét felverjük cukorral, majd hozzáadjuk az olajjal, sütőtök pürével, fahéjjal és a citrom reszel héjával összekevert tojássárgákat. Enyhén keverjük. Végül a sütőporral elkevert liszt is belekerül.

Ahoz hogy sütőtök püréhez jussunk, reszeljük le a tököt és tegyül párolódni kevés olajba, egész addig amíg eltünik a leve, majd blenderrel keverjük pépesre.

Egy kikent, kilisztezett őzgerinc formába önrjük az összetételünket és egy előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és hintsük meg porcukorral.

Különleges, őszi kalács.

Szeletekre vágva, porcukorral tálaljuk.

A sütőtök pürés kalács receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc