Sütőtök pürés kalács hozzávalók:
3 tojás
8 kanál cukor
4 kanál olaj
1 tasak sütőpor
8 kanál liszt
1 csésze sütőtök püré
fahéj
citrom reszelt héja
Sütőtök pürés kalács elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük cukorral, majd hozzáadjuk az olajjal, sütőtök pürével, fahéjjal és a citrom reszel héjával összekevert tojássárgákat. Enyhén keverjük. Végül a sütőporral elkevert liszt is belekerül.
Ahoz hogy sütőtök püréhez jussunk, reszeljük le a tököt és tegyül párolódni kevés olajba, egész addig amíg eltünik a leve, majd blenderrel keverjük pépesre.
Egy kikent, kilisztezett őzgerinc formába önrjük az összetételünket és egy előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és hintsük meg porcukorral.
Különleges, őszi kalács.
Szeletekre vágva, porcukorral tálaljuk.
A sütőtök pürés kalács receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás