Sütőtöknektár hozzávalók:
2 sütőtök
40 dkg cukor
1 kiskanál citromsav vagy citrompótló
2 késhegynyi szalicil
Sütőtöknektár elkészítése:
A megtisztított, magjától megfosztott sütőtököt felkockázzuk.
Annyi vízben, amennyi épp ellepi, feltesszük főni. Addig hagyjuk a tűzön, amíg olyan puha lesz, hogy turmixolni tudjuk.
Ekkor a levével együtt turmixgépben vagy merülőmixerrel pépesítjük, majd a cukrot belekeverjük, és újra tűzre tesszük. Még egyszer felforraljuk, citromsavval ízesítjük, és a szalicilt is beleszórjuk.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, csavaros tetővel lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Készíthetünk belőle sütőtöklevest.
0 hozzászólás