Sütőtöknektár hozzávalók:

2 sütőtök

40 dkg cukor

1 kiskanál citromsav vagy citrompótló

2 késhegynyi szalicil

Sütőtöknektár elkészítése:

A megtisztított, magjától megfosztott sütőtököt felkockázzuk.

Annyi vízben, amennyi épp ellepi, feltesszük főni. Addig hagyjuk a tűzön, amíg olyan puha lesz, hogy turmixolni tudjuk.

Ekkor a levével együtt turmixgépben vagy merülőmixerrel pépesítjük, majd a cukrot belekeverjük, és újra tűzre tesszük. Még egyszer felforraljuk, citromsavval ízesítjük, és a szalicilt is beleszórjuk.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük, csavaros tetővel lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Készíthetünk belőle sütőtöklevest.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc