Sütőtökös disznó borda hozzávalók:
4 csontos disznó bordaszelet
só, bors
400 g sütőtök
1 vastag póréhagyma
1 piros kaliforniai paprika
4 evőkanál olaj
1 kiskanál őrölt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
1 evőkanál szójaszósz
egy késhegynyi chili
Sütőtökös disznó borda elkészítése:
Mosd meg a húst, hagyd kicsit puhulni, majd hintsd be sóval. Takarítsd meg és mosd meg a zöldségeket. Szeleteld fel a sütőtököt vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra.
A póréhagymát és a paprikát is vágd fel kb. 2 cm-es csíkokra.
A hússzeleteket szórd meg borssal és őrölt gyömbérrel és süsd mindkét oldalát 5-5 percet 2 kanál forró olajban, amíg szép piros lesz. Amikor a hús megsült, szedd ki az olajból és egy másik tálban fedő alatt hagyd meleg helyen állni.
Öntsd bele a maradék olajat a serpenyőbe és párold benne a zöldségeket és a sütőtököt magas tűzön kb. 3 percig. Keverd hozzá az áttört foghagymát, a felaprított metélőhagymát, a szójaszószt és a chilit és közepes tűzön süsd 5 percig.
Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal és tálald ezzel a húst.
0 hozzászólás