Svéd gombasaláta hozzávalók:

1 dl olaj

1 fej vöröshagyma

50 dkg gomba

1 kis doboz paradicsompüré

só, törött bors

1 babérlevél

cukor

reszelt citromhéj

pár csepp citrom

Svéd gombasaláta elkészítése:

Az olajat megforrósítjuk és világosra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát.

Beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a fűszerekkel ízesítve puhára pároljuk.

Mikor már saját levét elfőtte, belekeverjük a paradicsompürét, és még néhány percig pároljuk.

Jégbe hűtve tálaljuk, de a babérlevelet dobjuk ki belőle.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc