Szalámis-sonkás-virslis rolád sajttal hozzávalók:

1,5 kg liszt

300 g puha vaj vagy margarin

kevés cukor

42 g élesztő

1 kiskanál só

1 csésze langyos tej

½ csésze víz

szalámi szeletek

sonka szeletek

olvasztott sajt

6 db virsli

1 tojássárgája

kevés reszelt sajt

Szalámis-sonkás-virslis rolád sajttal elkészítése:

Gyúrjunk masszát a hozzávalókból, hagyjuk kelni, majd gyúrjuk újra és kelesszük még 10 percig. Ezután osszuk négy részre a tésztát.

Az egyik részt nyújtsuk ki és tegyünk rá szalámi szeleteket.

Tekerjük fel, és tegyük félre. A másikat is nyújtsuk ki, arra tegyünk sonkaszeleteket.

Ezt is tekerjük fel, és következik a harmadik, amelyre olvasztott sajtot kenjünk, majd ezt is tekerjük fel.

Nyújtsuk ki az utolsó tésztát. Vágjuk le a virsli végeit, és kettőt tegyünk erre a tésztára úgy, hogy a végei a tészta széleinél helyezkedjen el. Ezután erre helyezzük rá a szalámis, sonkás és sajtos tekercseket, és ezek közé is tegyünk 2-2 virslit.

Óvatosan tekerjük fel.

Tegyük a roládot egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, és hagyjuk kelni még egy kicsit. Kenjük be tojássárgájával összekevert kevéske tejjel. A végén szórjunk rá reszelt sajtot.

170°C fokon süssük kb. 45 percig. Ajánlott időnként felügyelni, nehogy odaégjen.

Sajnos, e recept olvasása közben nem érezhetjük fenséges illatát és ízét!

 

A rolád receptet Bianca21 ajánlotta

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc