Szalámis-sonkás-virslis rolád sajttal hozzávalók:
1,5 kg liszt
300 g puha vaj vagy margarin
kevés cukor
42 g élesztő
1 kiskanál só
1 csésze langyos tej
½ csésze víz
szalámi szeletek
sonka szeletek
olvasztott sajt
6 db virsli
1 tojássárgája
kevés reszelt sajt
Szalámis-sonkás-virslis rolád sajttal elkészítése:
Gyúrjunk masszát a hozzávalókból, hagyjuk kelni, majd gyúrjuk újra és kelesszük még 10 percig. Ezután osszuk négy részre a tésztát.
Az egyik részt nyújtsuk ki és tegyünk rá szalámi szeleteket.
Tekerjük fel, és tegyük félre. A másikat is nyújtsuk ki, arra tegyünk sonkaszeleteket.
Ezt is tekerjük fel, és következik a harmadik, amelyre olvasztott sajtot kenjünk, majd ezt is tekerjük fel.
Nyújtsuk ki az utolsó tésztát. Vágjuk le a virsli végeit, és kettőt tegyünk erre a tésztára úgy, hogy a végei a tészta széleinél helyezkedjen el. Ezután erre helyezzük rá a szalámis, sonkás és sajtos tekercseket, és ezek közé is tegyünk 2-2 virslit.
Óvatosan tekerjük fel.
Tegyük a roládot egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, és hagyjuk kelni még egy kicsit. Kenjük be tojássárgájával összekevert kevéske tejjel. A végén szórjunk rá reszelt sajtot.
170°C fokon süssük kb. 45 percig. Ajánlott időnként felügyelni, nehogy odaégjen.
Sajnos, e recept olvasása közben nem érezhetjük fenséges illatát és ízét!
A rolád receptet Bianca21 ajánlotta
0 hozzászólás