Szalonnás burgonya hozzávalók:

600 g burgonya

100 g szalonna

1 hagyma

1 kanál liszt

1 liter víz

1 kanál sűrített paradicsom

só, bors

csombor

egy babérlevél

cukor

Szalonnás burgonya elkészítése:

Vágd négybe a hagymát és tedd egy serpenyőbe sülni alacsony tűzön a felszeletelt szalonnával együtt.

Szórd meg liszttel, hagyd megpirulni, azután pedig öntsd hozzá a vizet, a sűrített paradicsomot és szórd meg égetett cukorral.

Hagyd főni 15 percig, majd add hozzá a négybe vágott burgonyát, sót, borsot, egy kevés csombort, a babérlevelet és hagyd tovább főni, de akár a sütőbe is beteheted.

Amikor a burgonya kész van, vedd ki a babérlevelet.

A szalonnás burgonya forrón finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc