Szalsza szószos, foghagymamártásos tepsis burgonya hozzávalók:

burgonya

olaj

só, bors

édes pirospaprika

Szalszaszósz

paprika

zöldhagyma

petrezselyem

2 gerezd fokhagyma áttörve

2 kanál ecet

egy kiskanál só

egy kiskanál bors

egy kiskanál cukor

Fokhagymamártás

7 gerezd fokhagyma

½ kiskanál só

3-4 kanál joghurt

2 kanál majonéz

Szalsza szószos, foghagymamártásos tepsis burgonya elkészítése:

Tegyél fel főni 13 burgonyát héjában.

Attól kezdve, hogy forrni kezd még hagyd 15 percet főni.

Hámozd meg és szeleteld fel hosszában, mint  a szalma krumplit, tedd bele egy tálba és adj hozzá 3-4 kanál olajat, majd keverd jól össze.

Keverj össze 8 kanál lisztet egy kiskanál sóval, borssal és 2 kiskanál paprikával, majd öntsd rá a burgonyára.

Tedd tepsibe és süsd 200 fokon 30 percet.

15 perc után szedd ki és fordítsd meg.

Szalszaszósz

Vágd ki a paradicsom csumáját, majd szeleteld fel a többi hozzávalóval.

Öntsd egy tálba és keverj hozzá 2 gerezd áttört fokhagymát, 2 kanál ecetet, egy kiskanál sót, borsot és cukrot.

Foghagymamártás

Törd át a 7 gerezd fokhagymát, majd keverd össze ½ kiskanál sóval, 3-4 kanál joghurttal, 2 kanál majonézzel és adj hozzá ízlés szerint ecetet. Ha túl sűrű, hígítsd vízzel.

Tálald sültekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc