Szamócadzsem hozzávalók:

1 liter szamóca

30 dkg méz

Szamócadzsem elkészítése:

A szamócadzsemhez mosás és tisztítás után a földiepernek is nevezett szamócát kézzel zúzzuk bele egy ismert űrtartalmú zománcozott fazékba, majd kb. 10 percig főzzük. Az édesítéshez literenként 30 dkg mézet használjunk. A szamóca nem utóérő gyümölcs, ezért mind dzsem készítésére, mind nyers fogyasztásra csak teljesen éretten szabad leszedni, illetve megvásárolni. Ügyeljünk arra is, hogy a csumáját csak mosás után távolítsuk el, mert az üregükbe jutó víz eláztatja, ízetlenné teszi a gyümölcsöt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc