Szárazbab csorba hozzávalók:

300 g szárazbab

1 sárgarépa

1 paszternák

1 petrezselyem

2 hagyma

kakukkfű

zöldpetrezselyem

Szárazbab csorba elkészítése:

A babot kiválogatjuk, megmossuk, és vízbe áztatjuk. Másnap, hideg vízben feltesszük főni. Mikor felfőtt lecseréljük a vizet. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Mikor félig megfőtt a bab, hozzáadjuk a hosszúra vágott zöldséget. Csak akkor sózzuk, amikor a bab héja kissé megrepedt. Nyáron tehetünk bele karikákra vágott paradicsomot és paprikát is.

 

Tálaláskor, apróra vágott zöldkaporral vagy zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc