Szardellával töltött uborka hozzávalók:

1 uborka

8 dkg sajt

2-3 zellerlevél

2 gerezd fokhagyma

1 tojássárgája

10 darab olajbogyó

só, bors

egy citrom a leve

szardella filé

Szardellával töltött uborka elkészítése:

Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeit, majd anélkül, hogy meghámozzuk, négybe vágjuk és kikaparjuk. A szardella filéket jól lecsorgatjuk.

Az olajbogyót kimagvaljuk, a fokhagymát pedig meghámozzuk és összetörjük.

A tojássárgájából és a fokhagymából majonézt készítünk úgy, hogy az olajat fokozatosan öntjük hozzá és egy fakanál segítségével folyamatosan kevergetjük.

A zellerleveleket  megmossuk, apróra feldaraboljuk, majd összekeverjük a szintén apróra szelt szardellával és olajbogyóval. Hozzáadjuk a majonézt, valamint a reszelt sajtot, majd borssal ízesítjük.

Csak akkor sózzuk, ha szükséges. Az uborkákat megmossuk, a belsejüket egy nedvszívó papírral átitatjuk, megtöltjük az előre elkészített keverékkel, majd legalább két órán keresztül hűtőbe tartjuk.

Egy tálcára salátaleveleket helyezünk, az uborkákat megszórjuk a megmaradt olajbogyókkal, leöntjük a citrom levével és hidegen tálaljuk. Kitűnő és egészséges halétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc