Szárított gyümölcs felfújt hozzávalók:
100 g vaj
50 g cukor
3 tojássárgája
100 g zsemlemorzsa
fél kanál száraz élesztő
1 fahéj por
50 g dióbél
50 g száraz barack
50 g füge
3 tojássárgája
Szárított gyümölcs felfújt elkészítése:
Egy edényben a vajat cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig keverjük, amíg finom krémet kapunk. Egy edényben összevegyítjük a zsemlemorzsát élesztővel, fahéjjal és az apróra vágott dióbéllel. Az így kapott masszát összekeverjük a tojássárgás vajjal. A sárgabarackot és a fügét apróra vágjuk, majd a masszába tesszük, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Egy formát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és 30 percre sütőbe tesszük.
0 hozzászólás