Szárított gyümölcs felfújt hozzávalók:

100 g vaj

50 g cukor

3 tojássárgája

100 g zsemlemorzsa

fél kanál száraz élesztő

1 fahéj por

50 g dióbél

50 g száraz barack

50 g füge

3 tojássárgája

Szárított gyümölcs felfújt elkészítése:

Egy edényben a vajat cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig keverjük, amíg finom krémet kapunk. Egy edényben összevegyítjük a zsemlemorzsát élesztővel, fahéjjal és az apróra vágott dióbéllel. Az így kapott masszát összekeverjük a tojássárgás vajjal. A sárgabarackot és a fügét apróra vágjuk, majd a masszába tesszük, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Egy formát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és 30 percre sütőbe tesszük.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc