Szárnyas raguleves hozzávalók:
baromfi szárny, nyak és hát: 90 dkg
30 dkg zúza
20 dkg paszternák és petrezselyem gyökér
2 kg csontleves
50 dkg friss paradicsom
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller gyökér
20 dkg hagyma
10 dkg rizs
5 dkg sűrített paradicsom
1,5 l káposztalé
3 dkg leostyán
1 dkg só
Szárnyas raguleves elkészítése:
A baromfiaprólékot megmossuk, megtisztítjuk és leforrázzuk. A hagymát, a zellert, a petrezselymet, a paszternákot és a sárgarépát megmossuk és apróra vágjuk. A rizset megválogatjuk, megfőzzük és hideg vízzel átöblítjük. A leostyánt megmossuk és felaprózzuk.
A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk majd felszeleteljük. A káposztalevet felrorraljuk és leszűrjük. A sűrített paradicsomot 100 ml vízzel hígítjuk. Az aprólékot a csontlevesben kevés sóval főzzük, habját szűrjük.
Hozzáadjuk a zöldségeket (hagymát, sárgarépát, paszternákot,petrezselyemet), és tovább főzzük. Amikor az aprolék és a zöldség majdnem megfőtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a káposztalevet és a főtt rizset. Ezután még 10 percig főzzük.
Végül a levest meghintjük leostyánnal és sót adunk hozzá.
Leveses tálba vagy tányérba tálaljuk, forrón fogyasztjuk.
0 hozzászólás