Szatmári pulykaragu hozzávalók:

75 dkg pulykaaprólék

25 dkg alma

3 evőkanál olaj

3 dkg zsemlemorzsa

1-2 szőlőlevél

4 szem bors

késhegynyi pirospaprika

1 kiskanál citromlé

Szatmári pulykaragu elkészítése:

Az alaposan megtisztított pulykaaprólékot annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet, a szemes borsot, sót.

Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhult.

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, meghintjük a pirospaprikával és ezzel sűrítjük be a ragu levét. Tálalás előtt a szőlőlevelet kidobjuk belőle.

Szatmárban levesnek is szokták adni, akkor másfél liter vízzel főzik meg az aprólékot. Gyakori, hogy hidegen is tálalják.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc