Székelygulyás recept hozzávalók:
1 kanál zsír
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
1.5 kg sovány sertéscomb
só
6 fakanál savanyúkáposzta
4 dl tejföl
Székelygulyás recept elkészítése:
Egy nagyobb lábasba tegyünk egy kanálnyi zsírt, a zsírba egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kiskanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyük bele a kockákra vágott másfél kiló friss sertéshúst.
Sózzuk meg, fedjük be és pároljuk fél óráig, ha szükséges még töltsünk hozzá vizet. Aztán adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük jól össze a hússal, és főzzük még fél óráig. Tegyünk bele négy deci édes tejfölt, főzzük a tejföllel is 5 percig, és már készen is van a székelygulyás.
0 hozzászólás