Székelygulyás recept hozzávalók:

1 kanál zsír

1 fej vöröshagyma

1 kiskanál fűszerpaprika

1.5 kg sovány sertéscomb

6 fakanál savanyúkáposzta

4 dl tejföl

Székelygulyás recept elkészítése:

Egy nagyobb lábasba tegyünk egy kanálnyi zsírt, a zsírba egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kiskanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyük bele a kockákra vágott másfél kiló friss sertéshúst.

Sózzuk meg, fedjük be és pároljuk fél óráig, ha szükséges még töltsünk hozzá vizet. Aztán adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük jól össze a hússal, és főzzük még fél óráig. Tegyünk bele négy deci édes tejfölt, főzzük a tejföllel is 5 percig, és már készen is van a székelygulyás.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc