Székelykáposzta tepsiben hozzávalók:

1,5 kg savanyú káposzta

1 kg sertés tarja

2ek olaj

1 fej vöröshagyma

pici pirospaprika

só, bors

ételízesítő

3 dl tejföl

Székelykáposzta tepsiben elkészítése:

Egy edényben összekeverem az alábbi hozzávalókat: az apróra vágott húst, borsot, az olajat, a piros paprikát, az apróra vágott hagymát.

Megsózzuk (mintha pörköltet készítenénk).

Teflon tepsibe tesszük a káposztát, hozzáadjuk a hidegen összekevert pörköltalapot, és fakanállal átforgatjuk.

Ráöntünk kb. 2 dl vizet, letakarjuk alufóliával és sütőben másfél óráig pároljuk.

Azután levesszük a fóliát, kis ételízesítővel megszórjuk, rátesszük a tejfölt, és még 10 percig ezzel sütjük.

Gyorsan, akár előre is elkészíthető, csak a sütési idővel kell számolni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc