Szerelmes hattyúk hozzávalók:

Tészta

150 ml olaj

300 ml víz

200 g liszt

9 kisebb méretű tojás

Krém

1,3 l tej

250 g liszt

450 g cukor

5 tojás
egy csomag vaníliás cukor

Díszítés

300 ml tejszín

100 g porcukor

vanília eszencia

vaníliás cukor

erdei gyümölcs ízű topping

csokoládé ízű topping

Szerelmes hattyúk elkészítése:

Tészta

A vízbe keverd bele az olajat és a sót, majd tedd fel főni. Amikor forrni kezd, öntsd bele egyszerre a lisztet és keverd jól össze. Hagyd kihűlni, majd egyenként keverd bele a tojásokat. Egy tortadíszítő segítségével készíts teli szív formákat a tésztából a tepsibe. Magas tűzön süsd 13 percet, majd lassú tűzön süsd tovább aranyszínűre. A masszából  készíts S formákat is, ezek lesznek majd a hattyúk nyakai.

Krém

Egy liter tejet tegyél fel főni, a maradékot pedig keverd össze a liszttel,  300g cukorral, a sóval és a tojással. Két tojásfehérjét  verj fel külön 150 g cukorral és a vaníliás cukorral.

Amikor a tej főni kezd, keverd bele a lisztes masszát és főzz kemény krémet belőle.

Miután a krém kihűlt, keverd bele a két tojásfehérjéből felvert habot.

Összeállítás

Miután a szív alakú tészták kihűltek, vágd őket lapjában félbe és egy tortadíszítő segítségével töltsd meg őket krémmel, majd tegyél rá egy réteg vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot.

Illeszd be a hattyúk nyakait, majd hintsd meg őket vaníliás porcukorral. A csokoládés és erdei gyümölcsös toppingból készül a hattyúk alá a tó. Helyezz egy csokoládés tavú hattyút elé pedig egy gyümölcsös tavú hattyút a tányérra.

 

A sütemény receptet lorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc