Szerelmes hattyúk hozzávalók:
Tészta
150 ml olaj
300 ml víz
200 g liszt
9 kisebb méretű tojás
Krém
1,3 l tej
250 g liszt
450 g cukor
5 tojás
egy csomag vaníliás cukor
só
Díszítés
300 ml tejszín
100 g porcukor
vanília eszencia
vaníliás cukor
erdei gyümölcs ízű topping
csokoládé ízű topping
Szerelmes hattyúk elkészítése:
Tészta
A vízbe keverd bele az olajat és a sót, majd tedd fel főni. Amikor forrni kezd, öntsd bele egyszerre a lisztet és keverd jól össze. Hagyd kihűlni, majd egyenként keverd bele a tojásokat. Egy tortadíszítő segítségével készíts teli szív formákat a tésztából a tepsibe. Magas tűzön süsd 13 percet, majd lassú tűzön süsd tovább aranyszínűre. A masszából készíts S formákat is, ezek lesznek majd a hattyúk nyakai.
Krém
Egy liter tejet tegyél fel főni, a maradékot pedig keverd össze a liszttel, 300g cukorral, a sóval és a tojással. Két tojásfehérjét verj fel külön 150 g cukorral és a vaníliás cukorral.
Amikor a tej főni kezd, keverd bele a lisztes masszát és főzz kemény krémet belőle.
Miután a krém kihűlt, keverd bele a két tojásfehérjéből felvert habot.
Összeállítás
Miután a szív alakú tészták kihűltek, vágd őket lapjában félbe és egy tortadíszítő segítségével töltsd meg őket krémmel, majd tegyél rá egy réteg vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot.
Illeszd be a hattyúk nyakait, majd hintsd meg őket vaníliás porcukorral. A csokoládés és erdei gyümölcsös toppingból készül a hattyúk alá a tó. Helyezz egy csokoládés tavú hattyút elé pedig egy gyümölcsös tavú hattyút a tányérra.
A sütemény receptet lorynov ajánlotta.
0 hozzászólás