Szezámmagos csirkemell tepsiben hozzávalók:
egy darab csirkemell
2 tojás
egy evőkanál tejföl
10 dkg szezám mag
só, fehér bors
édes pirospaprika
fokhagyma por
egy kávéskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál olíva olaj
Szósz
300 ml tejföl
2 evőkanál tejtermékhez való fűszer
fokhagyma por
só, fehér bors
Szezámmagos csirkemell tepsiben elkészítése:
A csirkemellet hosszú csíkokra vágod, megfűszerezed a fehér borssal, az édes pirospaprikával, a fokhagyma porral, sóval, gyömbérrel.
Rátöltöd az olíva olajat és 30 percig pácolódni hagyod a hűtőben.
Aztán a csíkokat a felvert tojások és a tejföl keverékébe mártod, majd a szezám magba.
Egy tepsit kibélelsz sütőpapírral, arra ráhelyezed a húsokat, a sütőben sütöd, közepes tűzön.
Az idő felénél megforgatod, hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Közben elkészíted a szószt is : a tejfölbe belekavarod a fűszereket, a fokhagyma port és a borsot.
Ízlés szerint sózod, és hidegre teszed, hogy az ízek összeérjenek.
A szezámmagos csirkemellet a szósszal, hasáb burgonyával, vagy natúr burgonyával tálalhatod, ízlés szerint.
A szezámmagos csirkemell receptjét lorynov ajánlotta.
0 hozzászólás