Szezámmagos-sajtos stangli hozzávalók:
1 csomag (270 g) Tante Fanny friss leveles tészta
200 g friss reszelt sajt (ementáli)
1 teáskanál csemegepaprika
1 tojás a kenéshez
magok: kömény, szezám, mák, aprított tökmag
Szezámmagos-sajtos stangli elkészítése:
A tésztát vedd ki a hűtőből használat előtt 10 perccel.
A sütőt melegítsd elő.
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerd ki a munkalapra és kend meg felvert tojással.
Vegyítsd a reszelt sajtot a csemegepaprikával és szórd meg vele a tészta felét. Ezután hajtsd rá az üres felét és finomad nyomd össze nyújtófával.
A tésztát vágd 1,5 cm széles csíkokra és tekerd meg őket. A stanglikat szórd meg ízlés szerint köménnyel, mákkal, szezámmaggal, aprított tökmaggal stb.
Fektesd őket sütőpapíros tepribe és középső sínen 8 – 10 perc alatt süsd aranysárgára.
0 hozzászólás