Szezámmagos zsemle hozzávalók:

26 g friss élesztő

liszt

víz

cukor

vaj

tej

szezámmag

Szezámmagos zsemle elkészítése:

Összekeverünk 26 g friss élesztőt, 4 kanál lisztet és 100 ml vizet, hagyjuk kelni. Erre teszünk 300 g lisztet és 200 ml langyos vizet, összegyúrjuk. 1 órát hagyjuk kelni. Belekeverünk 30 g cukrot, 35 g vajat, 9 g sót, 400 g lisztet és 100-200 ml vizet (igény szerint lehet még tenni bele). Lényeg hogy ne legyen ragacsos. Kinyújtjuk és felosztjuk, zsemleformára gyúrjuk. Letakarjuk és hagyjuk hogy szépen megkeljen, 1 órát. Kicsit helyrepofozzuk, formázzuk őket és hagyjuk még 35 percet. 180 fokra előmelegített sütőben kell sütni, egy edény víz is legyen bent. Mielőtt betesszük kenjük meg a tetejüket egy kis tejjel és szórjuk meg szezámmaggal.

A szezámmagos zsemle receptet Mudjahista ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc