Szilva befőtt hozzávalók:

1 kg szilva

1 kg cukor

150 ml víz

citromlé

1 vaníliás cukor

Szilva befőtt elkészítése:

Megmossuk a szilvákat, eltávolítjuk a szárakat azután kimagvaljuk. A magvakat egy kimagvaló gép segítségével is kiszedhetjük vagy mindkét oldalát megvágjuk és egy kis bot segítségével kinyomjuk őket. A magvak helyére helyezhetünk dióbelet.

Odatesszük a vizet és a cukrot forrni amíg egy vastag szirupos állaga nem lesz.

Hozzáadjuk a szilvákat és lassú tüzön főzzük.

Amikor majdnem kész hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliás cukrot.

Ellenőrizzük, hogy készen van-e mégpedig: néhány csepp lekvárt egy pohár vízbe teszünk, ha egyben marad és nem szóródik szét akkor a lekvár kész van.

Süteményekhez lehet használni vagy csak egyszerűen vajjal megkent kenyérre tesszük.

 

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc