Szilva befőtt hozzávalók:
1 kg szilva
1 kg cukor
150 ml víz
citromlé
1 vaníliás cukor
Szilva befőtt elkészítése:
Megmossuk a szilvákat, eltávolítjuk a szárakat azután kimagvaljuk. A magvakat egy kimagvaló gép segítségével is kiszedhetjük vagy mindkét oldalát megvágjuk és egy kis bot segítségével kinyomjuk őket. A magvak helyére helyezhetünk dióbelet.
Odatesszük a vizet és a cukrot forrni amíg egy vastag szirupos állaga nem lesz.
Hozzáadjuk a szilvákat és lassú tüzön főzzük.
Amikor majdnem kész hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliás cukrot.
Ellenőrizzük, hogy készen van-e mégpedig: néhány csepp lekvárt egy pohár vízbe teszünk, ha egyben marad és nem szóródik szét akkor a lekvár kész van.
Süteményekhez lehet használni vagy csak egyszerűen vajjal megkent kenyérre tesszük.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás