Szilvás-sajtos pulykatekercs hozzávalók:
füstölt sajt
sonkás felvágott
aszalt szilva
joghurt vagy tejföl
margarin
örölt gyömbér
só
Szilvás-sajtos pulykatekercs elkészítése:
A pulykamell szeleteket klopfold ki, sózd be, s hintsd meg őrölt gyömbérrel. A húsra fektess egy szelet füstölt sajtot, arra egy szelet sokás felvágottat, s a közepére tégy néhány aszalt szilvát. (Ha lehet, magozott gyümölcsöt használj, s ha nagyon száraz, frissítsd fel 1-2 órás előáztatással.)
Az ilymódon megtöltött húst tekerd fel. (Ha szükséges, a tekercsek rögzítéséhez használj hústűt, vagy fogpiszkálót.)
Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, s abba helyezd a húsokat. Önts le natúr joghurttal (esetleg joghurt és tejföl fele-fele arányú keverékével) úgy, hogy a folyadék lepje el a tekercseket. Borítsd le alufóliával és sütőben párold, míg a hús meg nem puhul.
Ekkor vedd le a fóliát, s úgy süsd tovább, amíg a szaftja az ízlésed szerint be nem sűrűsödik.
0 hozzászólás