Szilvás-sajtos pulykatekercs hozzávalók:

pulykamell

füstölt sajt

sonkás felvágott

aszalt szilva

joghurt vagy tejföl

margarin

örölt gyömbér

Szilvás-sajtos pulykatekercs elkészítése:

A pulykamell szeleteket klopfold ki, sózd be, s hintsd meg őrölt gyömbérrel. A húsra fektess egy szelet füstölt sajtot, arra egy szelet sokás felvágottat, s a közepére tégy néhány aszalt szilvát. (Ha lehet, magozott gyümölcsöt használj, s ha nagyon száraz, frissítsd fel 1-2 órás előáztatással.)

Az ilymódon megtöltött húst tekerd fel. (Ha szükséges, a tekercsek rögzítéséhez használj hústűt, vagy fogpiszkálót.)

Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, s abba helyezd a húsokat. Önts le natúr joghurttal (esetleg joghurt és tejföl fele-fele arányú keverékével) úgy, hogy a folyadék lepje el a tekercseket. Borítsd le alufóliával és sütőben párold, míg a hús meg nem puhul.

Ekkor vedd le a fóliát, s úgy süsd tovább, amíg a szaftja az ízlésed szerint be nem sűrűsödik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc