Szilvás snack hozzávalók:

2 személyre:

 

4 db szilva

5 dkg fehér krémsajt (sós) / ha esetleg kecskesajtot használunk, önmagában, fűszerezés nélkül ajánlom

1 tk. méz

rozmaring

1 tk. vörös balzsamecet

8 csík bacon szalonna

Szilvás snack elkészítése:

A szilvák között keresve a tökéleteseket, egyszer csak megpillantottam egy szív alakú, összenőtt példányt. Mosolyt váltott ki és jóérzéssel töltött el. Mindenképpen hazahoztam a páromnak. És egyúttal megleptem ezzel az édesen sós, ropogósan krémes ínyencséggel.

Krémsajttal töltött sült szilva…

A krémsajtot elkeverjük a mézzel, a balzsamecettel, és kevés rozmaringot morzsolunk rá. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és megtöltjük a krémmel. Egy-egy baconszalonnával betekerjük és előmelegített sütőben kb. 180 C°-on pár perc alatt megsütjük. Szép piros, ropogós legyen a szalonna.

Tálalásnál várunk egy kicsit, hogy meghűljön, de ne hidegen kínáljuk. Előételnek és nassolnivalónak is kiváló.

 

A szilvás snack receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc