Szilvás snack hozzávalók:
2 személyre:
4 db szilva
5 dkg fehér krémsajt (sós) / ha esetleg kecskesajtot használunk, önmagában, fűszerezés nélkül ajánlom
1 tk. méz
rozmaring
1 tk. vörös balzsamecet
8 csík bacon szalonna
Szilvás snack elkészítése:
A szilvák között keresve a tökéleteseket, egyszer csak megpillantottam egy szív alakú, összenőtt példányt. Mosolyt váltott ki és jóérzéssel töltött el. Mindenképpen hazahoztam a páromnak. És egyúttal megleptem ezzel az édesen sós, ropogósan krémes ínyencséggel.
Krémsajttal töltött sült szilva…
A krémsajtot elkeverjük a mézzel, a balzsamecettel, és kevés rozmaringot morzsolunk rá. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és megtöltjük a krémmel. Egy-egy baconszalonnával betekerjük és előmelegített sütőben kb. 180 C°-on pár perc alatt megsütjük. Szép piros, ropogós legyen a szalonna.
Tálalásnál várunk egy kicsit, hogy meghűljön, de ne hidegen kínáljuk. Előételnek és nassolnivalónak is kiváló.
A szilvás snack receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás