Szilvás vadas hozzávalók:

1 kg vadhús (comb)

25 dkg kimagvalt szilva

1 teáskanál fahéj

1,5 ml vörösbor

2 fej vöröshagyma

25 dkg sárgarépa

1 babérlevél

1 teáskanál szegfűszeg

10 dkg zeller

só, őrölt bors

1 evőkanál olaj

1 evőkanál paradicsompüré

8 dl csontleves

Szilvás vadas elkészítése:

A vörösbort öntsd a szilvára, add hozzá a fahéjat és hagyd ázni 12 órán keresztül.

A vöröshagymát, a zellert és a sárgarépákat tisztítsd meg és szeleteld fel.

Majd a másik hagymát is tisztítsd meg, dörzsöld be sóval és borssal és süsd meg minden oldalát forró olajban.

Add hozzá a felszeletelt zöldségeket, süsd még egy keveset, majd öntsd rá a paradicsompürét, illetve a csontlevest is és főzd 1,5 órán keresztül közepes lángon.

Ezután tedd bele a húst, illetve a szilvás szószt  és főzd 30 percig.

Vedd ki a húst és a szilvát, majd egy sűrű szűrőn passzírozd át a szószt.

Sózd, borsozd, a mártást pedig öntsd a húsra.

Díszítsd szilvával és tálald sós burgonyával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc