Szívecskék hozzávalók:

Tészta

100 ml olaj
200 ml víz
150 g liszt
5 megfelelő méretű tojás

Krém

400 ml tejszín
150 g porcukor
vaníliás cukor
gránátalma lé (színezéknek)

Díszítés

vaníliás cukor
gránátalma magvak

Szívecskék elkészítése:

A vizet az olajjal tedd fel főni, majd amikor forrni kezd, add hozzá a lisztet. Gyors mozdulatokkal keverd jól el a vízben a lisztet, hogy ne maradjon görcsös.

Miután kihűlt, add hozzá egyenként a tojásokat, majd az így kapott masszát öntsd szív alakú sütőformába.

Magas tűzön süsd 10-13 percet, majd alacsony tűzön süsd tovább amíg arany színt kap és ropogós lesz.

Miután kihűlt, lapjában vágd félbe és töltsd meg a felvert tejszínhabból, a gránátalma léből, a porcukorból és a vaníliás cukorból készült krémmel.

Díszítésként hintsd meg vanília ízű porcukorral.

 

A receptet lorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc