Szójapörkölt hozzávalók:
10 dkg szójakocka
1 dl étolaj
vöröshagyma
4 zöldpaprika
2 paradicsom
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
só
Szójapörkölt elkészítése:
A szójapörkölthöz előző este áztassunk be 10 dkg szójakockát. A megdagadt szójakockát a fűszeres vízzel együtt öntsük egy nagyobb serpenyőbe, és fedő nélkül főzzük, hogy a leve elpárologjon. Amikor már pezseg, öntsünk rá 1 dl étolajat, és gyakran kevergetve, teljes lángon pároljuk tovább.
Még mielőtt az összes olajat felszívná, adjunk hozzá egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, majd 4 megmosott zöldpaprikát szeleteljünk fel, és keverjük az üvegesre dinsztelt hagymához. Miután a zöldpaprika megpuhult, tegyünk bele 2 közepes méretű megmosott paradicsomot is négyfelé vágva, majd adjunk hozzá 1 kávéskanál fűszerpaprikát, és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. Télen a zöldpaprika és a paradicsom 4 púpozott evőkanál lecsóval helyettesíthető.
Amikor a lecsó zsírjára sült, szórjunk a pörköltre 1 evőkanál lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 2 dl hideg vizet. Adjunk hozzá egy csapott mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. A szójapörkölt főzelékekhez feltétként tálalható.
0 hozzászólás