Szójapörkölt hozzávalók:

10 dkg szójakocka

1 dl étolaj

vöröshagyma

4 zöldpaprika

2 paradicsom

1 kávéskanál fűszerpaprika

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál liszt

Szójapörkölt elkészítése:

A szójapörkölthöz előző este áztassunk be 10 dkg szójakockát. A megdagadt szójakockát a fűszeres vízzel együtt öntsük egy nagyobb serpenyőbe, és fedő nélkül főzzük, hogy a leve elpárologjon. Amikor már pezseg, öntsünk rá 1 dl étolajat, és gyakran kevergetve, teljes lángon pároljuk tovább.

Még mielőtt az összes olajat felszívná, adjunk hozzá egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, majd 4 megmosott zöldpaprikát szeleteljünk fel, és keverjük az üvegesre dinsztelt hagymához. Miután a zöldpaprika megpuhult, tegyünk bele 2 közepes méretű megmosott paradicsomot is négyfelé vágva, majd adjunk hozzá 1 kávéskanál fűszerpaprikát, és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. Télen a zöldpaprika és a paradicsom 4 púpozott evőkanál lecsóval helyettesíthető.

Amikor a lecsó zsírjára sült, szórjunk a pörköltre 1 evőkanál lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 2 dl hideg vizet. Adjunk hozzá egy csapott mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. A szójapörkölt főzelékekhez feltétként tálalható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc