Szójarostélyos hozzávalók:

12 db szójaszelet

közepes hagyma

0,3 dl olaj

4 közepes zöldpaprika

4 közepes paradicsom

1 mokkáskanál fűszerpaprika

1 csapott mokkáskanál só

1 gerezd áttört fokhagyma

0,8 dl olaj

1 mokkáskanál liszt

0,5 dl víz

Szójarostélyos elkészítése:

Először egy nagy serpenyőbe áztassunk be 12 db kisebb méretű szójaszeletet.

Másnap egy közepes fej vöröshagymát aprítsunk fel, és egy nagy serpenyőben 0,3 dl olajon dinszteljük üvegesre.

4 közepes méretű zöldpaprikát folyó vízben mossunk meg, hosszában szeleteljük fel, és adjuk a hagymához, majd fedő alatt pároljuk puhára.

Amikor kezd összeesni, tegyünk hozzá 4 db közepes méretű paradicsomot, vastag cikkekre vágva. Keverjünk bele 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, 1 csapott mokkáskanál sót, 1 gerezd áttört fokhagymát, és főzzük tovább, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül süssük le zsírjára.

Mialatt a paprika puhul, 0,8 dl olajban süssük a szójaszeletek mindkét oldalát világos pirosra, és tegyük félre.

Ha már érezzük a sült paprika illatát, szórjunk a lecsóra 1 mokkáskanál lisztet, majd engedjük fel 0,5 dl vízzel, és forraljuk fel.

Végül tegyük bele a szójaszeleteket, és egyszer átforgatva forraljuk még egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

A szójarostélyost melegen tálaljuk.

Kenyérrel, vagy feltétként, párolt rizsre rakva fogyasztható. Spagettivel tálalva is nagyon finom, ez esetben azonban a liszt után keverjünk bele 0,5 dl tejfölt is.

Télen a zöldpaprikát és a paradicsomot 4 púpozott evőkanál lecsóval, és fél mokkáskanál sűrített paradicsommal helyettesíthetjük. Aki kedveli a lecsós ételeket, dupla mennyiségű zöldpaprikát és paradicsomot, illetve konzervált nyersanyagot is használhat hozzá. Ebben az esetben a sütéséhez 0,4 dl olajat használjunk.

Hűtőszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc