Szójás burgonya hozzávalók:

sárgarépa

zeller

hagyma

paradicsompüré

burgonya

fokhagyma

kapor

szója

Szójás burgonya elkészítése:

Főzzük meg a zöldségeket: a sárgarépát és a zellert. Miután megfőttek, turmixgépben pürésítsük.

Pároljunk meg 1 hagymát alacsony lángon, kb. 30 percig. Ízesítsük fűszerpaprikával és sóval, majd adjuk hozzá a szóját. Időnként öntsünk rá kicsit a zöldségek levéből. Végül adjunk hozzá egy evőkanál paradicsompürét, és hagyjuk 10 percig főni (még tehetünk hozzá vizet, ha túl száraznak véljük).

Adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát, és öntsük fel vízzel, míg a burgonyát nagyjábol elfedi.

Főzzük alacsony lángon, míg a burgonya megpuhul, majd adjuk hozzá a zöldségpürét és az apróra vágott fokhagymát.

Hagyjuk sülni még 5 percet, majd szórjuk meg gazdagon kaporral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc