Szójás hurka hozzávalók:

2 dl olaj

szójamassza

20 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

majoranna

bors

szegfűszeg

Szójás hurka elkészítése:

A szójás hurkához készítsünk egy adag 1 dl olajban pirított húspótló szójamasszát. Amíg a szójakocka sül, mossunk meg 20 dkg fényezetlen rizst, és kb. 1,5 liter vízben legalább egyszer átkeverve főzzük teljesen puhára. Utána szűrjük le róla a vizet, és 1 kis fej vöröshagymát vágjunk apróra, majd 0,5 dl olajon dinszteljük sárgára. Tegyük a rizst a pirított hagymával valamint az olajjal együtt a szójamasszához, és öntsünk még hozzá 0,5 dl olajat, majd reszeljünk rá 1 gerezd fokhagymát. Adjunk hozzá 1 mokkáskanál majorannát, 1 mokkáskanál finomra őrölt sót, egy csipet őrölt borsot, negyed mokkáskanál őrölt szegfűszeget, és villával jól keverjük össze.

Ezután osszuk el a masszát négyfelé, és az egyes adagokat csavarjuk kb. 25×25 centiméteres, előzőleg meleg vízbe mártott vékony celofándarabkákba, majd a max. 15 cm hosszú rudakat helyezzük egy kisebb méretű tepsibe, és közepes tűzön süssük kb. 25 percig, amíg a felületük kissé megpirul.

A kifakadás elkerülése érdekében a celofán két végét a göngyölés irányában kissé csavarjuk meg, majd szorosan tűrjük be a töltelékbe, és a kb. 20 dekagrammos rudakat úgy helyezzük a tepsibe, hogy a széle felül legyen. Ha langyosra hűlt, vegyük ki a tepsiből, és a celofánt szétnyitva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc