Szójás hurka hozzávalók:
2 dl olaj
szójamassza
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
majoranna
sü
bors
szegfűszeg
Szójás hurka elkészítése:
A szójás hurkához készítsünk egy adag 1 dl olajban pirított húspótló szójamasszát. Amíg a szójakocka sül, mossunk meg 20 dkg fényezetlen rizst, és kb. 1,5 liter vízben legalább egyszer átkeverve főzzük teljesen puhára. Utána szűrjük le róla a vizet, és 1 kis fej vöröshagymát vágjunk apróra, majd 0,5 dl olajon dinszteljük sárgára. Tegyük a rizst a pirított hagymával valamint az olajjal együtt a szójamasszához, és öntsünk még hozzá 0,5 dl olajat, majd reszeljünk rá 1 gerezd fokhagymát. Adjunk hozzá 1 mokkáskanál majorannát, 1 mokkáskanál finomra őrölt sót, egy csipet őrölt borsot, negyed mokkáskanál őrölt szegfűszeget, és villával jól keverjük össze.
Ezután osszuk el a masszát négyfelé, és az egyes adagokat csavarjuk kb. 25×25 centiméteres, előzőleg meleg vízbe mártott vékony celofándarabkákba, majd a max. 15 cm hosszú rudakat helyezzük egy kisebb méretű tepsibe, és közepes tűzön süssük kb. 25 percig, amíg a felületük kissé megpirul.
A kifakadás elkerülése érdekében a celofán két végét a göngyölés irányában kissé csavarjuk meg, majd szorosan tűrjük be a töltelékbe, és a kb. 20 dekagrammos rudakat úgy helyezzük a tepsibe, hogy a széle felül legyen. Ha langyosra hűlt, vegyük ki a tepsiből, és a celofánt szétnyitva tálaljuk.
0 hozzászólás