Szójás lucskos káposzta hozzávalók:
vöröshagyma
káposzta
víz
só, bors
szójapörkölt
borsikafű
tejföl
Szójás lucskos káposzta elkészítése:
Diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és egy nagyobb zománcozott edényben 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre. 80 dg fehér káposztát tisztítsunk meg, és torzsája nélkül metéljük kb. 1 cm széles szeletekre, majd adjuk a hagymához.
Öntsünk rá 7 dl vizet, szórjunk rá 1 púpozott mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, és időnként megkeverve főzzük kb. 1 órán keresztül, amíg megpuhul.
Ezt követően keverjünk hozzá egy adag víz nélküli szójapörköltet, és rakjunk bele egy csokor (fehér cérnával összekötözött) borsikafüvet vagy népies nevén csombort, mert ettől lesz “erdélyi” az íze. Ha nem tudunk hozzájutni friss borsikafűhöz, akkor használhatunk helyette kaprot vagy tárkonyt is, de ezeket a többi fűszerrel együtt adjuk a káposztához.
Fedő nélkül főzzük még 5 percig, hogy a káposztás egytálétel besűrűsödjön. Végül távolítsuk el belőle az összekötözött fűszernövényt, majd dolgozzunk bele 1 dl tejfölt, és forraljuk fel.
0 hozzászólás