Szolnoki bojtáravató hozzávalók:

1,2 kg sertésborda

30 dkg sertésmáj

10 dkg szalonna

20 dkg zsír

3 dkg só

5 dkg liszt

5 dkg lecsó

3 dkg pirospaprika

1 csokor kapor

1 g bors

Szolnoki bojtáravató elkészítése:

A húst felszeleteljük, sózzuk, és két szelet hús közé egy májszeletet teszünk. Összetűzzük, megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, forró zsírban mindkét oldalát megsütjük, kivesszük. A tűzdelt szeletekkel bánjunk óvatosan, nehogy szétessenek.

A visszamaradt zsírból paprikás szaftot készítünk, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, a lecsót (ez természetesen nyers paprika és paradicsom is lehet.), és ebben a lében pároljuk készre a húst.

Ezután külön elkészítjük a szalonnával megszórt túrós-tejfölös metéltet, ami mellé tálaljuk.

Jénai tálba tesszük a húsokat, leöntjük a paprikás mártással, körül rakjuk a túrós metélttel, és az egészen finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc