Szőlőkrémleves hozzávalók:
1 kg fehér szőlő
2 dl tejszín
2 dl édes szamorodni
5 dk cukor
4 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
késhegynyi só
1 dkg vaníliás cukor
Szőlőkrémleves elkészítése:
10 dkg nagyobb szemű szőlőt száráról leszedünk (lebogyózunk), hosszában kettévágjuk, magvait lehetőleg eltávolítjuk, tálalásig hűvös helyen tartjuk. A maradék szőlő levét kipréseljük, a borral, a vaníliás cukorral, kristálycukorral felfőzzük. Hozzáöntjük a liszttel csomómentesen elkevert tejszínt.
Ezzel együtt ismét felforraljuk. Csipetnyi sót teszünk bele, és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, habverővel hozzákeverjük a négy tojás sárgáját. Ezután jég között hűtjük és a kimagozott szőlőszemekkel díszítjük. Ezzel az eljárással készíthetünk hideg gyümölcslevest őszibarackból és sárgadinnyéből is.
0 hozzászólás