Szőlős palacsinta hozzávalók:
Palacsinta
5 dkg liszt
1 negyed teáskanálnyi fahéj
1 tojás
1,35 dl tej
olaj a sütéshez
Töltelék
10 dkg fekete szőlőszem
4 evőkanálnyi cukor
3 evőkanálnyi víz
1 evőkanálnyi konyak
1 evőkanálnyi fahéj
Szósz
4 gyümölcsből készült szósz
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
Szőlős palacsinta elkészítése:
Elkavarjuk a lisztet a sóval, tejjel, felvert tojással és fahéjjal. Ebből a masszából palacsintát sütünk. A sült palacsintákat egymásra helyezzük.
A töltelékhez egy szörpöt főzünk (cukor és víz). Mikor vastagodni kezd hozzáadjuk a a konyakot, a szőlő szemeket és a fahéjat.
5 percig lassú tüzön főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Minden palacsintát megtöltünk egy evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük őket.
A citromhéjjal összekevert gyümölcsléből készített szósszal leöntve tálaljuk.
0 hozzászólás