Szűzérmék nyárson hozzávalók:

40 dkg sertés szűzpecsenye

16 dkg kövér szalonna

8 csemegehagyma

2 nagy zöldpaprika

1 mokkáskanál őrölt borsikafű

1 mokkáskanál őrölt kakukkfű

2 evőkanál olaj

Szűzérmék nyárson elkészítése:

A sertés szűzpecsenyéből hosszúkás érméket vágunk, klopfolóval kissé megveregetjük és besózzuk.

A szalonnát vékonyan szeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, a zöldpaprikából nagy négyszögeket vágunk.

A szűzérmékbe szalonnaszeletet teszünk, s félbehajtva – zöldpaprikával váltakozva – nyársra húzzuk.

A nyárs két végét hagymával zárjuk.

Körben megsózzuk, és meghintjük kakukkfű és borsikafű keverékével.

Olajjal megkenjük és gyakori forgatás közben, parázs fölött megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc